کتاب ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا در ایران(معرفی+دانلود رایگان)
- مریم مکاریان فرد جهرمی
- بدون دیدگاه

کتاب ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا در ایران توسط جناب آقای دکتر فرهاد خورسندی به رشته تحریر درآمده و در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ رونمایی شده است.
در این مقاله از وب سایت شرکت دانش بنیان تکثیرکنندگان گیاه معجزه به بررسی و معرفی این اثر می پردازیم و در آخر مقاله می توانید فایل کامل کتاب را دریافت نمایید.
معرفی کتاب
کتاب ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا در ایران دارای ۱۴ فصل اصلی به همراه پیشگفتار می باشد که به بررسی کامل گیاه مورینگا و محصولات بر پایه مورینگا می پردازد.
در این اثر ابتدا به معرفی گیاه مورینگا و بحث گیاه شناسی این درخت می پردازد، سپس درمورد نقش مورینگا در تغذیه انسان صحبت به عمل آمده است و در ادامه به بررسی محصولات این گیاه ارزشمند می پردازد.
شما می توانید برای شناخت این گیاه ارزشمند و مفید به مقاله گیاه مورینگا چیست؟ مراجعه فرمایید.
در بخش پیشگفتار این کتاب از سرکار خانم دکتر مریم مکاریان فرد جهرمی مدیر عامل شرکت تکثیرکنندگان گیاه معجزه و فناور برتر سال ۱۴۰۲ دانشگاه علوم پزشکی بابت اقدامات ارزشمند ایشان در توسعه کشت و فراوری مورینگا تقدیر و تشکر به عمل آمده است.

محصولات مورینگا
یکی از مباحث مطرح شده در کتاب ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا در ایران ، محصولات و فر آورده های اقتصادی مورینگا می باشد که از تنوع بالایی برخوردار است. برگ مورینگا، گل و عسل مورینگا ، دانه و روغن مورینگا و ده ها محصول دیگر از فر آورده های این گیاه ارزشمند می باشد.
شما می توانید برای مطالعه درباره هرکدام از فرآورده های این گیاه به مقاله محصولات مورینگا مراجعه نمایید.
متن تبریک سرکار خانم دکتر مکاریان فرد
استاد گرامی جناب آقای دکتر خورسندی
بدین وسیله مراتب سپاس خود را از تلاش و زحمات ارزشمند و صادقانه جنابعالی در زمینه تدوین و ایجاد اثر فاخر “ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا در ایران” تقدیم می دارم.
از درگاه ایزد منان دوام عزت و سلامت، تداوم و تاثیر حضور شما بزرگوار را مسئلت دارم.
تشکر و تقدیر برای شماست و از زحماتتان بی نهایت سپاسگزارم.
مریم مکاریان فرد جهرمی – مدیرعامل شرکت تکثیر کنندگان گیاه معجزه
خرید محصولات
شما می توانید برای تهیه محصولات ارزشمند که بر پایه گیاه مورینگا توسط شرکت دانش بنیان تکثیرکنندگان گیاه معجزه تولید و عرضه شده است به قسمت فروشگاه سایت مراجعه نمایید.
پیشگفتار کتاب ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا در ایران
مورینگا اولیفرا به عنوان گونهای بومی یا وارداتی، در بیش از ۷۰ کشور دنیا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قاره های آسیا، آفریقا، آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و دریای کارائیب، آمریکای جنوبی و اقیانوسیه رشد می کند .
پراکنش گونه بومی مورینگا پرگرینا شامل مناطق نیمه خشک و خشک خاورمیانه و شمال شرقی آفریقا است، و پس از اولیفرا، دومین گونه اقتصادی و تجاری مورینگا میباشد. ایران از معدود کشورهایی است که هر دو گونه اقتصادی مورینگا در آن وجود داشته و رشد میکند.
درختان متحمل به شوری و خشکی پرگرینا و اولیفرا با داشتن ارزشهای اقتصادی و محیط زیستی، تولید برگ خوراکی، تولید علوفه، مصارف دارویی و بهداشتی و روغن ممتاز با کاربردهای خوراکی، دارویی و صنعتی، میتوانند نقشی کلیدی در توسعه کشاورزی پایدار و پیشرفت های اقتصادی و اجتماعی مناطق روستایی در جنوب کشور ایفا کنند.
این درختان محصولاتی امیدوارکننده برای کشاورزی در مناطق گرم و خشک ایران، به ویژه برای تولید مقادیر قابل توجهی از روغن نباتی در نواحی جنوبی کشور، میباشند.
لذا، هدف اصلی این کتاب معرفی ظرفیتها و مزایای اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی درختان ارزشمند مورینگا اولیفرا و مورینگا پرگرینا به عنوان محصوالت جدید کشاورزی، و همچنین، اشاعه و ترویج باغات و مزارع تجاری مورینگا در مناطق مستعد ایران میباشد.
مهمترین دستاوردهای این مسیر ایجاد اشتغال و فرصتهای جدید کسب درآمد برای طیف متنوعی از افراد جامعه، اعم از کشاورزی تا صنعت و تجارت، تأمین برخی از کاالهای اساسی کشور به ویژه روغن نباتی و کنجاله، ارتقاء کیفیت سبد غذایی مردم، توسعه پایدار مناطق روستایی، مقابله با بیابانزایی و حفاظت از محیط زیست میباشد.
برنامه های توسعه کشت مورینگا در ایران، به اندازه کافی برای منافع ملی و ایجاد فرصتهای کالن اقتصادی و اجتماعی مفید و ارزشمند است تا به عنوان یکی از برنامه های راهبردی بخش کشاورزی کشور مد نظر قرار بگیرد.
نیاز به ایجاد فرصتهای جدید شغلی، مبارزه با بیابانزایی، افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک، و ارتقاء امنیت غذایی و اقتصادی در کشور، توجه به برنامه های راهبردی توسعه کشت درختان پرگرینا و اولیفرا در کشور را ضروری و توجیه پذیر میسازد.
ایجاد، توسعه و پویایی اینگونه فعالیتها بی شک مستلزم حمایت های جدی مادی و معنوی دولت جهت ایجاد باغات نمونه و بومی سازی دانش فنی، جلب مشارکتهای مردمی و سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی و کارآفرینان است .
دانلود فایل کامل کتاب
برای دریافت فایل کتاب ظرفیت های اقتصادی و توسعه کشت مورینگا اینجا کلیک کنید.
